Muistoissamme ruunihallakkko norjanvuonohevosori GL Valdemar (VH14-053-0002), 142cm, 02.12.2013-21.12.2016
Valde lopetettiin 19,5-vuotiaana vanhuuden vaivojen takia
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, VVJ-III, YLA2

Kantakirjattu II-palkinnolla (77p.) 20.10.2014
Ch-arvonimi myönnetty 03.11.2014
VIR MVA-arvonimi myönnetty 02.01.2015
Palkittu KRJ-I (100p.) 15.10.2016
Palkittu VVJ-III (80,5p.) 30.09.2016
Palkittu YLA2 (80p.) 30.11.2016


Valde: Heti orin nähdessään saattaa syntyä mielikuva, että onpas tässä nyt suloinen poni. Nämä kuvitelmat osoittautuvat nopeasti vääräksi, sillä Valde on oikea mestarijekkuilija. Kun oria käsittelee ensimmäisen kerran, saattaa pian epätoivo iskeä, mutta sen kanssa ei saa missään nimessä luovuttaa. Vaikka Valde onkin kova näykkimään, liikkumaan karsinassa ja runnomaan alleen, tämä kaikki on vain testausta. Kunhan on saanut osoitettua orille, että hoitajaa pitää kunnioittaa, alkaa tämäkin herra pikkuhiljaa käyttäytyä kunnolla. Tämä toki vaatii aikaa ja vaivaa, mutta kunhan ystävystyy orin kanssa, on se aivan kuin eri hevonen. Mikäli Valden kanssa luovuttaa, on siitä vaikea enää päästä eteenpäin, sillä orilla on hyvä muisti sen suhteen kuka antaa periksi ja kuka ei. Taluttaessa Valde saattaa yrittää kävellä taluttajan ylitse, joten tässä tilanteessa pitää taluttajan pysyä lujana ja näyttää sille sen paikka, eikä saa antaa lähteä rynnimään taluttajan ohitse.

Hoidossa: Valde pitää aina laittaa valmiiksi käytävällä, sillä karsinassa saattaa tulla epämukavia yllätyksiä, kun se yhtäkkiä ahdistaa hoitajan seinää vasten. Käytävällä sillä ei ole niin paljoa tilaa liikkua ja hoitotoimenpiteet sujuu huomattavasti helpommin. Jos on saanut luotua kunnon suhteen orin kanssa, pystyy sen kanssa olemaan karsinassa ilman että tarvitsee kiinnittää oria ollenkaan, tällaisissa tapauksissa on täytynyt saada orin kunnioitus täysin, eikä näitä tapauksia kovin montaa ole. Harjatessa huomaa kuinka Valde osaa myös nauttia, se alkaa lepuuttamaan jalkaansa ja rentoutuu ihan silminnähden eikä se jaksa edes yrittää mitään temppuiluja. Kavioita putsatessa täytyy olla tiukkana siitä, että se ei saa potkia jalkojaan mihin huvittaa, kova karjaisu toimii tähän herraan hyvin. Satuloidessa ori laittaa korvat luimuun eikä se ollenkaan pidä vyön kiristämisestä. Tässäkin tapauksessa pitää oria komentaa mikäli se rupeaa näyttämään siltä, että kohta näykkäisee. Suitset sitten taas on helppo laittaa päähän, eikä se ole ainakaan vielä keksinyt mitään temppuiluja tämän suhteen.

Ratsuna/ajaessa: Heti kun orin selkään nousee, on ratsastajan pidettävä pintansa eikä saa antaa orin tehdä oman pään mukaan. Lämmittelyjä tehdessä on hyvä tehdä mahdollisimman paljon pysähdyksiä ja peruutuksia, jotta tuntuma hieman paranee. Kunhan työskentely alkaa sujumaan, on orin ratsastaminen loppuajan helpompaa. Kouluratsuna Valde oikeasti osaa liikkua, sitä vain pitää osata ratsastaa näyttämään ne liikkeet. Oikein ratsastettuna Valde kulkee hienosti muodossa ja taipuu nätisti. Tällöin se on myös koko ajan kuulolla ja tekee työtä käskettyä. Parhaimmillaan orin kanssa kokee mitä hienoimpia onnistumisen tunteita, kun ratsastus sujuu täydellisesti ja ori kuuntelee ratsastajaansa, ihan kuin se lukisi ajatukset. Esteillä Valdella on normaalia enemmän energiaa, joten sille pitää tehdä selväksi, että sinne esteelle ei rynnitä. Jos ori lähtee esteelle liian kovaa vauhtia, on tehtävä laukkaympyrä ja mahdollisesti toinenkin jos vauhti ei hidastu. Kunhan saa orin kuuntelemaan ja tekemään kaiken ratsastajan haluamalla tavalla, on tässä myöskin kaikki ainekset hyvään suoritukseen esteillä. Valdelta löytyy kapasiteettia ja halua hyppäämiseen, minkä ansiosta se pystyy menemään vaikeampiakin ratoja. Maastossa selässä voi olla ainoastaa Valdelle tuttu ja kokenut ratsastaja, sillä muuten ori vie ratsastajaansa eikä hänellä ole vauhtiin mitään sanomista. Tutun ratsastajan kanssa ori menee nätisti ja se tietää, että hänen kanssaan on turha pelleillä. Maastoesteetkin sujuvat tällöin ongelmitta. Valjakkoajossa ori on aina hyvin kuulolla, se tottelee hienosti ääniapuja ja on herkkä ohjille. Kääntymiset sujuu hyvin ja se tunnistaa sanat "oikea" ja "vasen", joten näitä kannattaa käyttää hyödykseen. Maraton-osuudella orilta löytyy tarvittava kunto ja halu etenemiseen, joskus saattaa jopa olla niin, että meinataa etuajassa tulla maaliin. Erityisesti vesihautoja ori rakastaa, niihin se jäisi mielellään vähän räpiköimään, mutta tosipaikan tullen se jatkaa matkaa. Kouluosuudella ori osaa näyttää elegantilta ja eteenpäinpyrkivältä, kunhan ohjastaja osaa asiansa.

Kilpailuissa: Traileriin mennessä Valde saattaa kokeilla temppujaan ja jämähtää sillalle, tämäkin on vain yksi keino testata käsittelijää. Kunhan ei menetä malttiaan, menee ori hetken kuluttua koppiin. Matkalla Valde on rauhallinen ja perille saapuessa se kävelee rauhallisesti ulos. Ulos tultuaan Valde sitten onkin aina pörheänä ja hirnuu muille hevosystävilleen. Se olisi aina heti menossa muiden hevosten luo, joten suitset pitää olla aina päässä, kun kisapaikalle mennään. Verryttelyalueella kannattaa tehdä useampi kierros käynnissä ja vasta kun ori on rentoutunut, alkaa tekemään joitakin harjoituksia. Kunhan ratsastaja ja ratsu ovat rentoutuneita, pitäisi kaiken sujua yhtä hyvin kuin kotonakin. Radalla Valde saattaa aluksi katsella kovasti ympärilleen, mutta kunhan muistuttaa sitä, että nyt tehdään töitä, niin alkaa sekin keskittymään tehtävään.

© Huttis

Sukutaulu ja sukuselvitys

i. Forfølger NOR KTK-III, KRJ-II, ERJ-III, YLA2, VVJ-III
nvh, rnhkko, 143cm
ii. Sebastian NOR evm
nvh, rnhkko, 145cm
iii. Sigvard NOR evm
nvh, hhkko, 142cm
iie. Magnhild NOR evm
nvh, rnkko, 141cm
ie. Lissi Aurora evm
nvh, hhkko, 141cm
iei. Prins Tonny evm
nvh, hhkko, 142cm
iee. Gretha NOR evm
nvh, rnhkko, 140cm
e. Nattfjelldalens Hildegunn KRJ-II, ERJ-II
nvh, rnhkko, 140cm
ei. Gulen Thorbjørn evm
nvh, rnhkko, 142cm
eii. Brunblakk Øystein evm
nvh, rnhkko, 142cm
eie. Gjertrud evm
nvh, rnhkko, 139cm
ee. Nattfjelldalens Sunniva evm
nvh, rnhkko, 138cm
eei. Bakkens Erling evm
nvh, rnhkko, 140cm
eee. Myras Else evm
nvh, rnhkko, 139cm

ii. Sebastian NOR on komea hallakko valjakkohevonen, joka on onnistunut haalimaan myös Ch ja Mva tittelit. Sen jälkeläisille se on periyttänyt tottelevaisuuden ajaessa ja erityisen tarkkaavaisuuden. Sebastian NOR on tähän mennessä astunyt yhteensä 30 tammaa ja valtaosa varsoista on oreja.
iii. Sigvard NOR oli erittäin orimainen tapaus. Se kilpaili erityisesti valjakkoa mutta se nähtiin myös muutamissa näyttelyissä ja koulukilpailuissa. Valjakossa se menestyi huomattavan hyvin, ja sen menestys teki siitä suositun jalostusorin. Sigvard menehtyi 30 vuoden iässä, astuttuaan n. 20 tammaa.
iie. Magnhild NOR oli valjakkopainoitteinen ja erittäin kuuluisa tamma. Se loisti erityisen hyvin koulukokeissa ja voitti Norjan mestaruuden kahdesti uransa aikana. Kun se vetäytyi kilpakentiltä sen varsat suorastaan vietiin käsistä. Siitä huolimatta tamma kuoli jo 18 vuotiaana ähkyyn ja jätti jälkeensä vain kolme varsaa, joista kaikki olivat oreja.
ie. Lissi Aurora oli näyttelykentilläkin menestynyt tamma, joka kuitenkin pääosin kilpaili kouluratsastuksessa. Se on mm. muotovalio ja se tuli 3. sijalle Norjan kansallisissa koulukilpailuissa. Lissi Auroralla on yhteensä 10 jälkeläistä joista 6 on oreja ja 4 tammoja. Luonteeltaan se oli helppo käsiteltävä ja erittäin miellyttämishaluinen.
iei. Prins Tonny oli näyttelypainoitteinen erittäin upea ja tottelevainen hevonen. Se oli suosittu siitosori omana aikanaan ja astui yli 40 tammaa kotimaassaan Norjassa. Sen varsoista luotettavien lähteiden mukaan hiukan yli puolet on tammoja. Ori toimi lähinnä jalostuspuolella, mutta parissa kisoissa sekin nähtiin.
iee. Gretha NOR oli kouluratsu, joka näytti kyntensä useastikkin ja kilpaili Norjan Eliittiä vastaan. Se oli kuitenkin erittäin vaikealuonteinen hevonen, eikä sitä siksi astutettu kuin kahdesti. Molemmat varsat olivat tammoja.

Jälkeläiset

Synt - skp/nimi - emä - omistaja
01.04.14 - t. Derian Idona - Idunn Siv - suba
03.04.14 - t. Marin v. Ahlstedt - Gjaflaug Humber - Stall Ahlstedt
11.01.15 - o. Vilhiálmr Humber - Thkatla - Tilli
04.06.15 - t. Gudrun - Grímhildr Inc - Breezy Meadows
07.01.16 - o. A.D. Will Valentin - A.D. Vapun Viola - Adina
09.02.16 - o. Sagavik Igør - Freyja av Rågkross - Lucie
29.02.16 - o. PP's Viggen - Brynja av Rågkross - Veera R.

Valmennukset/päiväkirja

10.05.2015 kouluvalmennus, valmentajana Joe
Tänään olikin valmennusvuorossa Huttis ja Valde. Huttis oli juuri nousemassa orin selkään kun tulin paikalle. Pyysin häntä ensin kävelemään hetken pitkin ohjin ja parin kierroksen päästä ottamaan ohjat tuntumalle. Huomasin heti, että ori ei oikein tahtonut tänään olla kuulolla, joten käskin tekemään paljon pysähdyksiä ja peruutuksia, jotta Valde saataisiin paremmin kuulolle. Jonkin aikaa siinä menikin ennen kuin herra otti mitään kuuleviin korviinsa, mutta tapahtuipa se kuitenkin. Kerran se meinasi päättää lähteä keskelle kenttää ja kiihdyttää askeliaan, mutta silloin käskin Huttista siirtämään sen laukkaan ja ajamaan eteen ja uralle. Se toimi, eikä ori yrittänytkään lähteä enää toista kertaa. Kun ori sitten vihdoin ja viimein oli kunnolla ojennuksessa, pyysin Huttista tekemään sen kanssa taivutuksia, takaosakäännöksiä ja väistöjä. Taivutukset ja väistöt sujuivat oikein hyvin. Valde alkoi jopa kulkea kauniisti muodossa, välillä jouduin muistuttamaan että Huttiksen täytyisi yrittää saada orin takajalat hieman paremmin kulkemaan mukana. Hetkisen kuluttua tämäkin jo onnistui. Takaosakäännöksetkään eivät tuottaneet ongelmia, mutta alkuun orin oli olevinaan kovin hankalaa ymmärtää mitä siltä pyydettiin, vaikka nämä ovat sillekin ihan perusjuttuja. Pian kuitenkin Huttis sai sen ohjeideni avulla toimimaan ja annoin heidän hetken aikaa kävellä. Pian toistettiin sitten väistöt ja taivutukset ravissa. Tällä kertaa suurempia ohjeita ei kaivattu ja kaikki sujui hienosti. Palkinnoksi hienosta suorituksesta kehuin heitä ja annoin sitten laukkailla hetken oman mielen mukaan ennen kuin alkaisivat loppuverryttelyn. Teitä oli ilo valmentaa Huttis ja Valde!

26.07.2015 estevalmennus, valmentajana Lissu T.
Verryttelyistä asti vuonohevosori Valde oli tavattoman reipas, joskin myös kiireinen. Ori koetti sileäverryttelyn aikana kiilata lapa edellä verryttelyesteille, vauhti kasvoi esteitä ohitettaessa ja muuta sellaista. Pyysin Huttista ratsastamaan paljon siirtymisiä, askeleen pidennystä ja lyhennystä sekä tekemään pysähdyksiä ja peruutuksia; kaikki harjoituksia, joilla herkistettiin Valdea ratsastajansa avuille. Pitkillä sivuilla oria myös asetettiin ja taivutettiin milloin ulos, milloin sisälle, ja suoristettiin ennen kulmaa. Kun esteet tulivat mukaan verryttelyihin, vuonohevonen ei ollut enää niin hyvin kuulolla kuin vielä hetki sitten. Huttis joutui ratsastamaan laukkaympyrän ennen jokaista verryttelyestettä, ettei vauhtia tulisi liiaksi. Laukkaympyrä hidasti Valden menoa juuri sopivasti, laukka pyöri hyvin, ponnistuspaikka oli kohdillaan ja hypyt pyöreitä ja tasapainoisia.
Varsinaisissa valmennustehtävissä jouduimme jälleen turvautumaan laukkaympyrään. Ensimmäinen tehtävä oli suhteutettu linja kolmella laukka-askeleella pystyltä okserille. Valden imu esteelle oli valtava, eikä hevonen ollut kengissään pysyä. Laukkaympyrä ennen pystyä tasoitti menoa mukavasti mahdollistaen hyvin pyörivän, maltillisemman laukan ja kolme laukka-askelta esteiden väliin. Huttis ratsasti hyvän, siistin linjan laukkaympyrältä esteelle eikä päästänyt Valdea kiihdyttämään tai ajautumaan liian reunaan esteiden välissä. Toisena tehtävänä teetin ratsukolla pysty - siirtyminen raviin, ravipuomit, laukannosto - pysty -tehtäväsarjan. Ennen ensimmäistä estettä oli apupuomi, jonka toivoin korvaavan laukkaympyrän. Ensimmäisellä kerralla Valde kaahasi turhan lujaa ottaen vain puolikkaan askeleen apupuomin jälkeen, mikä teki hypystä töksähtävän, pystyn tolppahypyn. Raviin ori siirtyi vastahakoisesti, mutta ravasi puomit kiirehtivättä. Laukka nousi hyvin, ja seuraava pysty ylitettiin kiirehtimättä. Toisella suorituskerralla apupuomi toimi toivotulla tavalla, raviin siirtyminen oli edelleen hieman vastahakoista. Kolmas ja neljäs kerta menivät nappiin, ja tästä oli hyvä siirtyä itsenäisiin loppuverryttelyihin. Estekorkeus oli korkeimmillaan 70cm. Vaikka orilla on vauhtia, Huttis sai ratsastettua Valdella monta hyvää pätkää, ja ori hyppää oikein kivan näköisesti

21.03.2016 valjakkovalmennus, valmentajana Tuire
Norjanvuonohevosori GL Valdemar kulki reippaasti kentällä ohjastansa Huttiksen tiukassa käsittelyssä. Vaikka hevosen sanottiin olevan aina hyvin kuulolla valjakkoajossa, oli se kyllä ihan muissa maailmoissa tällä hetkellä. Tiesin, että Huttis oli vasta lämmittelemässä sen kanssa, mutta meno näytti silti aikamoiselta. Ohjastaja sai tehdä paljon töitä sen eteen, että ori toimi kuten käskettiin. Mutta peukut siitä kyllä hänelle, koska hän todellakin sai orin myös tekemään mitä halusi.
On se vaan erikoista, miten pieni verryttely kuorii hevosista kerroksen pois kuin sipulista konsanaan. Kun olin aikani katsonut hetkittäistä tahtojen taistoa, suli Valde ihan silmien edessä. Ei enää pään viuhtomista, vastaan hangoittelua tai muuta mielen ilmaisua, vaan tarkkaa kuuntelemista ja käskyjen mukaista toimimista. "No nyt minäkin voin liittyä seuraan, koska olet saanut hevosesi siihen malliin, että sen kanssa viitsii jotain tehdäkin", naurahdin Huttikselle, kun hän huomasi minut. "Joo, en todellakaan tiedä mikä tähän on mennyt, se on ollut tällainen koko päivän", Huttis vastasi hieman turhautuneisuutta äänessään. "No mutta nyt se kuuntelee, joten rauhoituhan sinäkin, niin päästään töihin."
"Tänään meillä on edessä tarkkuutta ja olenkin suunnitellut oikein kivan radan teille. Kierrelkää te Valden kanssa vielä pari kierrosta, niin saan väsättyä radan valmiiksi", kehotin Huttista ja lähdin kartioideni kera kiertämään itsekin kenttää. Kun olin valmis, kerroin suunnitelmani ja ohjastaja lähti toteuttamaan sitä. Aluksi käynnissä, sen jälkeen pyysin häntä nostamaan hevosensa raviin. Muutama kartio sai hieman osumaa, joten suosittelin Huttista ottamaan hieman enemmän varaa, vaikka se viekin aikaa. "Nyt ei olla kilpailemassa ajan kanssa, joten yritetään vain saada puhtaat suoritukset", sanoin hänelle.
Jatkossa kartiot pysyi koskemattomina, joten saatoimme nostaa vaikeutta eli nostimme vauhtia. Tämä vaikutti heti tuloksiin, joten lisää ohjeistusta: "Anna Valdelle enemmän tilaa, sekin osaa kuitenkin todella paljon." Huttis teki työtä käskettyä, mutta sekään ei auttanut, näytti pari kertaa jopa pahentavan tilannetta. "Hidastakaa hieman vauhtia ennen kuin tulette esteelle, sitten jätä tilaa." Ja niinhän se rupesi paranemaan: Ensin rauhallisemmassa tahdissa, jota saatettiin sitten nostaa kerta kerralta nopeammaksi.
"Joo, tämä oli kyllä tässä, ei teidän meno tuosta enää yhtään parane. Vauhtia ette voi enää paljonkaan kasvattaa, koska esteiden välimatkan meinaa olla jo muutenkin liian lyhyet teidän menolle." Huttiskin kertoi olevansa todella tyytyväinen tulokseensa ja kehui Valdea roimasti. Itsekin taputin hevosen vaaleaa kaulaa. "Loppuverryttelyt vielä päälle ja mie siivoan kartiot pois."

11.08.2016 päiväkirjamerkintä
Valde on saanut nautiskella kesän lomailusta ja rennoista maastolenkeistä, milloin ratsuna ja milloin kärryponina. Tarkoitus olisi viedä ori mahdollisimman pian laatuarvostelut läpi vielä kun ikä ei paina liikaa. Tänäänkin oli vuorossa rento maastolenkki, mihin lähdimme Valden kanssa ilman satulaa. Tarkoitus olisi käydä myös hieman vilvoittelemassa pienessä lammessa, mikäli ori vain suostuu sinne menemään. Valde lähti oikein mielellään mukaani laitumelta, ilmeisesti ötökät alkoivat jo käydä hermoille, joten oli mukava päästä vilpoiseen talliin. Ori olikin pysytellyt mukavan siistinä, joten se ei muuta vaatinut kuin nopeat sipaisut ja ei kun suitset päähän. Vein orin ulos, missä nousin selkään ja lähdimme matkaan. Kävelimme pitkin ohjin hyvän matkaa eikä Valdellakaan näyttänyt kiire olevan mihinkään. Meidän uittopaikka ei kovin kaukana ole, joten pian pääsimme jo perille. Valde meni suoraan veteen kuin vanha tekijä, kuuma ilma varmasti myös vaikutti tähän. Menimme niin syvälle, että ori pääsi vähän uimaankin ja se näytti selvästi nauttivan tästä aktiviteetista. Matalammalla ori vain loiski vettä ja varmisti että minäkin sain osani siitä. Hetken oltuamme lähdimme takaisin kotiin päin, tämäkin vain rennosti kävellen. Lämmin ilma ei hirveästi houkutellut menemään kovempaa vauhtia ja näin Valdekin sai vain nautti tästä reissusta. Takaisin kotona vein Valden vain suoraan laitumelle, missä otin suitset pois. Ja kuten arvata saattaa, ori meni samantein piehtaroimaan, jonka jälkeen vaaleasta ponista ei ollut enää tietoakaan. Tämän jälkeen se meni takaisin laumansa luokse nauttimaan vihreästä.

Kilpailukalenteri

NJ:n & VSN:n alaiset näyttelyt

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
21.05.14 - Derian - nvh orit - NJ - 1/6 BIS2, MVA-SERT
28.05.14 - Adina - nvh orit - NJ - 1/8 irtoSERT
23.07.14 - Derian - nvh orit - NJ - 1/7 BIS2, MVA-SERT
16.08.14 - Bridgeroom - muut kevyet kylmäveriorit - NJ - 1/8 BIS3, MVA-SERT

VVJ:n alaiset kisat

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
03.02.14 - KK Bailador - vaativa yhdistetty - VVJ - 1/30
13.02.14 - Brynhild - vaativa yhdistetty - VVJ - 6/37
18.02.14 - Brynhild - vaativa yhdistetty - VVJ - 6/37
03.03.14 - Breandan - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 2/30
08.03.14 - Breandan - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 2/30
08.03.14 - Privas Park - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 3/30
09.03.14 - Privas Park - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 4/30
11.03.14 - Privas Park - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 4/30
10.04.14 - Huvitus - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 1/19
11.04.14 - Huvitus - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 2/19
07.05.14 - Fiktio - vaativa yhdistetty - VVJ - 4/29
09.05.14 - Fiktio - vaativa yhdistetty - VVJ - 2/29
26.05.14 - Arkadia - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 2/26
27.05.14 - Mighty Ducks - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 4/26
31.05.14 - Mighty Ducks - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 2/26
01.06.14 - Mighty Ducks - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 1/26
25.07.14 - Breandan - vaativa yhdistetty (pari) - VVJ - 3/13
28.08.14 - Konkkaronkka - vaativa yhdistetty - VVJ - 6/39
01.10.14 - Breawa - noviisi yhdistetty - VVJ - 4/25
02.10.14 - Breawa - noviisi yhdistetty - VVJ - 2/25
05.10.14 - Breawa - noviisi yhdistetty - VVJ - 4/25
15.10.14 - Breandan - vaativa yhdistetty - VVJ - 3/30
17.10.14 - Breandan - vaativa yhdistetty - VVJ - 1/30
27.10.14 - Reiter - vaativa yhdistetty - VVJ - 2/29
01.11.14 - Reiter - vaativa yhdistetty - VVJ - 1/29
02.11.14 - Breandan - vaativa yhdistetty - VVJ - 3/40
02.11.14 - Reiter - vaativa yhdistetty - VVJ - 5/29
09.11.14 - Reiter - vaativa yhdistetty - VVJ - 5/29
14.11.14 - Breandan - vaativa yhdistetty - VVJ - 5/40
16.11.14 - Breandan - vaativa yhdistetty - VVJ - 2/40
17.11.14 - Breandan - vaativa yhdistetty - VVJ - 2/40
12.12.14 - Konkkaronkka - vaativa yhdistetty - VVJ - 3/40
15.12.14 - Konkkaronkka - vaativa yhdistetty - VVJ - 6/40
04.01.15 - Reiter - vaativa yhdistetty - VVJ - 4/31
08.01.15 - Konkkaronkka - vaativa yhdistetty - VVJ - 2/40
13.01.15 - Konkkaronkka - vaativa yhdistetty - VVJ - 6/40
14.02.15 - Konkkaronkka - vaativa yhdistetty - VVJ - 6/40
03.03.15 - Wyat Shetlands - vaativa yhdistetty - VVJ - 2/40
04.03.15 - Kvick - vaativa yhdistetty - VVJ - 1/30
14.03.15 - Wyat Shetlands - vaativa yhdistetty - VVJ - 1/40
26.03.15 - Holmberg - vaativa yhdistetty - VVJ - 1/30
28.03.15 - Wyat Shetlands - vaativa yhdistetty - VVJ - 6/40
28.03.15 - Holmberg - vaativa yhdistetty - VVJ - 5/30
29.03.15 - Holmberg - vaativa yhdistetty - VVJ - 1/30
31.03.15 - Holmberg - vaativa yhdistetty - VVJ - 1/30

ERJ:n alaiset kisat

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
22.03.14 - Cresendo - 70cm - ERJ - 1/26
28.03.14 - Marike - 80cm - ERJ - 5/40
29.03.14 - Marike - 80cm - ERJ - 5/40
14.04.14 - Huvitus - 80cm - ERJ - 6/40
16.04.14 - Huvitus - 80cm - ERJ - 3/40
16.04.14 - Huvitus - 80cm - ERJ - 4/40
19.04.14 - Huvitus - 80cm - ERJ - 1/40
21.04.14 - Takkuinen - 80cm - ERJ - 4/40
21.04.14 - Huvitus - 80cm - ERJ - 3/40
27.04.14 - Huvitus - 80cm - ERJ - 1/40
30.04.14 - Solo - 80cm (ERJ-cup) - ERJ - 15/297
10.05.14 - LAC - 80cm - ERJ - 5/40
11.05.14 - LAC - 70cm - ERJ - 4/40
11.05.14 - LAC - 80cm - ERJ - 6/40
13.05.14 - LAC - 70cm - ERJ - 4/40
17.05.14 - LAC - 80cm - ERJ - 5/40
27.05.14 - Vaapukka - 80cm - ERJ - 1/30
16.06.14 - LAC - 80cm - ERJ - 4/40
23.06.14 - LAC - 80cm - ERJ - 1/40
30.06.14 - Pirunkorpi - 80cm (ERJ-cup) - ERJ - 27/275
04.07.14 - Huvitutti - 80cm - ERJ - 3/40
08.07.14 - Huvitutti - 80cm - ERJ - 4/40
15.09.14 - LAC - 70cm - ERJ - 3/33
16.09.14 - LAC - 70cm - ERJ - 3/33
29.09.14 - Casino showjumpers - 70cm - ERJ - 2/30
01.10.14 - Casino showjumpers - 80cm - ERJ - 3/30
02.10.14 - Casino showjumpers - 80cm - ERJ - 5/30
03.10.14 - Casino showjumpers - 80cm - ERJ - 2/30
03.10.14 - Casino showjumpers - 70cm - ERJ - 4/30
13.10.14 - Petäjävaara - 80cm - ERJ - 4/30
14.10.14 - Petäjävaara - 80cm - ERJ - 5/30
15.10.14 - Casino showjumpers - 80cm - ERJ - 1/30
19.10.14 - Casino showjumpers - 80cm - ERJ - 4/30
21.10.14 - Brynhild - 70cm - ERJ - 2/40
23.10.14 - Brynhild - 70cm - ERJ - 5/40
27.10.14 - Abgelegenheit - 60cm - ERJ - 4/18
03.11.14 - Untuvapilvi - 80cm - ERJ - 1/30
05.11.14 - Untuvapilvi - 80cm - ERJ - 4/30
06.11.14 - Untuvapilvi - 80cm - ERJ - 4/30
07.11.14 - Untuvapilvi - 80cm - ERJ - 3/30
20.11.14 - Marike - 80cm - ERJ - 5/50
21.11.14 - Marike - 80cm - ERJ - 6/50
01.12.14 - LAC - 70cm - ERJ - 3/44
02.12.14 - LAC - 80cm - ERJ - 2/40
03.12.14 - LAC - 80cm - ERJ - 4/40
04.12.14 - LAC - 70cm - ERJ - 2/44
04.12.14 - Petäjävaara - 80cm - ERJ - 4/30
05.12.14 - LAC - 70cm - ERJ - 6/44
06.12.14 - LAC - 80cm - ERJ - 3/40
07.12.14 - Petäjävaara - 80cm - ERJ - 4/30
09.12.14 - LAC - 70cm - ERJ - 4/44
03.01.15 - Thrillium - 70cm - ERJ - 1/30
07.01.14 - Holmberg - 80cm - ERJ - 6/50
30.04.15 - Solo - 70cm (ERJ-cup) - ERJ - 10/127

KRJ:n alaiset kisat

PVM - kutsu/paikka - luokka - jaos - tulos
19.01.14 - Cresendo - Helppo B - KRJ - 2/50
25.01.14 - Golden League - Helppo B - KRJ - 1/30
27.01.14 - Golden League - Helppo B - KRJ - 1/30
28.01.14 - Marike - Helppo B - KRJ - 2/50
28.01.14 - Golden League - Helppo B - KRJ - 3/30
05.02.14 - Dahlgård - Helppo B - KRJ - 1/30
06.02.14 - Dahlgård - Helppo B - KRJ - 3/30
18.02.14 - Mewian Welsh - Helppo C - KRJ - 6/50
21.02.14 - Mewian Welsh - Helppo C - KRJ - 4/50
22.02.14 - Mewian Welsh - Helppo C - KRJ - 2/50
05.03.14 - Las Vegas - Helppo B - KRJ - 2/100
06.03.14 - Branwen Farm - Helppo B - KRJ - 2/100
07.03.14 - Pirunkorpi - Helppo B - KRJ - 8/100
08.03.14 - Pirunkorpi - Helppo B - KRJ - 1/100
11.03.14 - Pirunkorpi - Helppo B - KRJ - 10/100
13.03.14 - Crayon - Helppo B - KRJ - 3/100
24.03.14 - Halden - Helppo B - KRJ - 3/40
25.03.14 - Halden - Helppo B - KRJ - 6/40
09.04.14 - Tuulenpesä - Helppo B - KRJ - 3/40
11.04.14 - Tuulenpesä - Helppo B - KRJ - 4/40
16.04.14 - Marike - Helppo B - KRJ - 7/60
26.04.14 - Huvitus - Helppo C - KRJ - 5/40
29.04.14 - Huvitus - Helppo C - KRJ - 2/40
02.05.14 - al Najya - Helppo B - KRJ - 2/30
06.05.14 - al Najya - Helppo B - KRJ - 5/30
07.05.14 - al Najya - Helppo B - KRJ - 2/30
07.05.14 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 1/30
08.05.14 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 5/30
24.05.14 - Järviluoto - Helppo B - KRJ - 1/30
25.05.14 - Järviluoto - Helppo B - KRJ - 2/30
27.05.14 - Järviluoto - Helppo B - KRJ - 2/30
27.05.14 - Team J&K - Helppo B - KRJ - 5/40
30.05.14 - Team J&K - Helppo C - KRJ - 1/40
30.05.14 - Team J&K - Helppo B - KRJ - 6/40
09.06.14 - Parodia - Helppo B - KRJ - 1/40
17.08.14 - Dainty - Helppo B - KRJ - 2/30
17.08.14 - Dainty - Helppo B - KRJ - 2/30
19.08.14 - Dainty - Helppo B - KRJ - 3/30
20.08.14 - Dainty - Helppo B - KRJ - 5/30
21.08.14 - Dainty - Helppo B - KRJ - 2/40
21.08.14 - Dainty - Helppo B - KRJ - 3/30
22.08.14 - Elm ponies - Helppo B - KRJ - 1/40
31.08.14 - B Ponies - Helppo C (KRJ-cup) - KRJ - 4/217
21.10.14 - Dainty - Helppo B - KRJ - 5/30
22.10.14 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 3/50
22.10.14 - Dainty - Helppo B - KRJ - 4/30
23.10.14 - Dainty - Helppo B - KRJ - 4/30
29.10.14 - Dainty - Helppo B - KRJ - 4/30
29.10.14 - Kadotetut suomenhevoset - Helppo C - KRJ - 3/30
30.10.14 - Kadotetut suomenhevoset - Helppo B - KRJ - 1/30
30.10.14 - Dainty - Helppo B - KRJ - 4/30
31.10.14 - Kadotetut suomenhevoset - Helppo B - KRJ - 3/30
01.11.14 - Fiktio - Helppo B - KRJ - 1/50
03.11.14 - Kadotetut suomenhevoset - Helppo B - KRJ - 1/30
06.11.14 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 5/50
07.11.14 - Fiktio - Helppo C - KRJ - 4/50
30.04.15 - Fiktio - Helppo B (KRJ-cup) - KRJ - 18/312
30.06.15 - Hukkapuro - Helppo C (KRJ-cup) - KRJ - 5/161